Uitbreidingsplannen Wageningse golfclub

De Wageningse Golfclub heeft op Sportpark De Zoom een golfbaan en wil deze uitbreiden. Reeds vele jaren geleden werden daarvoor plannen gemaakt, eerst gesitueerd op De Eng, later op landbouwgrond aan het Heidepark (rond 1998).

In 2012 werd een plan gelanceerd om achter het sportveld, in het bos, een uitbreiding te realiseren van 5 holes Daartegen kwam veel protest. Vereniging Mooi Wageningen startte een handtekeningenactie en zo´n 3000 mensen, waarvaan een groot deel in Wageningen woonachtig, tekenden.

Daarna werd het even stil, maar begin 2015 diende de Wageningse Golfclub een verzoek tot geen bezwaar in bij de Gemeente Wageningen. Het plan uit 2012 bleek nog springlevend en de Gemeenteraad had er ook nog oren naar. Onder de titel ´Uitbreiding golfbaan Zoomweg 10´ werd het in behandeling genomen.

In de tijdlijn zijn deze ontwikkelingen chronologisch weergegeven.